Acasă Politic Valeriu Pașa: Scopul referendumului a fost prost explicat

Valeriu Pașa: Scopul referendumului a fost prost explicat

0

Valeriu Paşa, membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică şi Combaterea Dezinformării, a declarat recent că, deși acceptă dreptul oamenilor de a crede în informații false, nu va permite ca aceste convingeri să influențeze viitorul țării.

„Nu am întâlnit pe nimeni care să prezinte argumente serioase împotriva aderării la Uniunea Europeană. Este esențial să recunoaștem că mulți oameni nu au înțeles legătura dintre votul pentru integrarea Republicii Moldova în UE și necesitatea modificării Constituției”, a subliniat Paşa.

Expertul a menționat că există cetățeni care cred în teorii ale conspirației legate de Uniunea Europeană, dar subliniază că aceștia nu sunt neapărat adversari ai integrării.

„Pur și simplu, mulți nu înțeleg cu adevărat avantajele acestei direcții,” a adăugat el.

Paşa a recunoscut că scopul referendumului pentru modificarea Constituției nu a fost suficient explicat și a criticat ușurința cu care unii cetățeni pot fi manipulați.

„Este dezamăgitor că avem atât de mulți adulți care nu caută să înțeleagă realitatea. Totuși, aceștia sunt concetățenii noștri,” a declarat analistul.

În ce privește cei care au votat împotriva modificărilor, Paşa a spus că aceștia vor descoperi că nu s-a întâmplat nimic dramatic și că trebuie să ne mobilizăm pentru a ne asigura că rezultatul alegerilor viitoare nu este decis de cei care cred în propagandă.

La 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova au votat pentru alegerea președintelui țării și pentru un referendum constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană. Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor intra în turul II al alegerilor prezidențiale, cu rezultate preliminare care indică o diferență semnificativă în favoarea Maiei Sandu.

Conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), 50,46% dintre alegătorii care au participat la referendum s-au pronunțat „Da” pentru modificările constituționale, iar 49,54% au optat pentru „Nu”. CEC va prezenta în curând un raport detaliat Curții Constituționale, care va confirma sau infirma rezultatele alegerilor și ale referendumului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.