Acasă Politic Usatîi: În 2018 am fost percheziționat la Moscova și impus să semnez...

Usatîi: În 2018 am fost percheziționat la Moscova și impus să semnez o recipisă de neagresiune împotriva PSRM și lui Dodon

0

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi spune că în noiembrie 2018, la indicațiile președintelui Igor Dodon, au descins mai mulți mascați în locuința sa din Moscova. Scopul perchezițiilor a fost de a-l impune pe Usatîi să semneze o recipisă în care nu se angaja că nu mai pomenește de numele Dodon și că nu va ataca PSRM, transmite deschide.md.

Declarațiile au fost făcute de politician în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV. Renato Usatîi a adăugat că perchezițiile au avut loc atunci când la reședința sa se aflau și părinții lui. 

„Au intrat mascații, au început să-i pună pe părinții mei la perete, părinții mei care sunt profesori de o viață. Ulterior m-au dus la o secție unde mi-au spus: scrie o recipisă că nu vei mai ataca PSRM și pe Dodon. Tu te retragi din politică pe probleme de sănătate iar Partidul Nostru va fuziona cu PSRM. Eu nu am acceptat și nu voi accepta niciodată așa ceva”, a declarat Usatîi. 

Liderul Partidului Nostru a adăugat că mascații intenționat au început să-i calce părinții în picioare pentru a pune presiune psihologică asupra sa. 

În aceeași emisiune, Usatîi a mai spus că acum se pregătește reținerea sa, după ce tot la indicațiile lui Dodon, ar fi fost fabricat un dosar în Federația Rusă și că acest dosar are legătură cu raiderul nr.1 în CSI Veaceslav Platon și Laundromat. 

„Pe 24 aprilie sunt invitat la Moscova pentru a mi se înainta învinuirea într-un dosar fabricat. Vă dați seama că ei mă cheamă în timp ce toată lumea este blocată din cauza Coronavirus, zboruri chiar Moscova este închisă acum. Vă dați seama că este o prostie. Nu am avut treabă cu acești bani și eu sunt gata să răspuns doar în fața unei justiții corecte în care să-mi pot demonstra nevinovăția”, a precizat Usatîi.  

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a mai declarat anterior că ar putea fi dat în căutare internațională, la insistența personală a lui Igor Dodon. Edilul de Bălți declarat că președintele Igor Dodon „imploră” autoritățile rusești să fabrice măcar un dosar pe numele său.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.