Acasă Politic Usatîi: Dodon a dat indicații SIS-ului să adune informațiii pentru ședința Consiliului...

Usatîi: Dodon a dat indicații SIS-ului să adune informațiii pentru ședința Consiliului Suprem de Securitate

0

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi susține că pentru ședința Consiliului Suprem de Securitate au fost date indicații ca să fie acumulate informațiii despre furtul miliardului și legătura lui Usatîi cu Plahotniuc. Mai mult decât atât, Usatîi spune că au fost date indicații să fie găsite persoanele care îi difuzează informații dar și că colaboratorii SIS sunt au fost anunțați ca să iasă toți la serviciu, chiar dacă în R. Moldova este stare de urgență.

Într-o intervenție live, Usatîi a declarat că directorul SIS pregătește un raport pentru președintele Dodon care să îl facă public la ședința CSS.

„Voi scrieti acum ca e rău. Domnule Esaulenco vrei să spui că cele 1000 de tiruri au mers spre Altai. Dodon îi scrie lui Esaulenco să-i pregătescă un raport. Ieri
Esaulenco la o ședință la care a participat și Gumeniuc, Bordea pentru a discuta materialele directorulului SIS de la sedinta CSS. Esaulenco a dat indicatii ca să fie prezentate informatii despre cum Plahotniuc a furat miliardul și cum Usatîi, care este omul lui Plahotniuc, a participat la furtul miliardului. Domnule Esaulenco stai un pic, eu nu am participat la nimic”, a declarat Usatîi.

Mai departe Usatîi a deschis parantezele și l-a întrebat în același live pe directorul SIS cum combate contrabanda de țigări?

„Cum dvs. lucrați cu contrbanda când il angajați pe Nicolae Botezatu? Botezatu care a este coleg de facultate cu Balițchi, fostul șef de la vamă. Domnule Esaulenco îi scrii lui dodon? Săptămâna trecută i-ai scris ca Musteață de la CSM este omul europenilor, al lui Michalko. Esaulenco și Gumeniuc au dat indicații ca SIS să identifice care din colaboratori îi acordă informații lui usatîi. Bravo, voi sunteti buni numai la păzit pepeni”, susține Usatîi.

Subiectele ce țin de furtul miliardului și concesionarea aeroportului din Chișinău vor fi discutate, din nou, la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Întrunirea, convocată de președintele Igor Dodon, va avea loc joi, 14 mai.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.