Acasă Extern Ursula von der Leyen şi Manfred Weber vor să „răstoarne guvernul suveranist...

Ursula von der Leyen şi Manfred Weber vor să „răstoarne guvernul suveranist ungar”, pretinde Viktor Orban

0

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi liderul Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, încearcă să „răstoarne guvernul suveranist ungar” şi să pună în loc o „administraţie pe stilul Bruxellesului”, a declarat vineri în interviul săptămânal radiodifuzat premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI, transmite Agerpres.

Premierul ungar a amintit de dezbaterea din ajun din Parlamentul European referitoare la preşedinţia ungară, afirmând că participanţii la dezbatere au „ignorat faptele, au fost plini de ură şi lipsiţi de preocupare faţă de Europa şi populaţia europeană”.

Viktor Orban a mai susţinut că dezbaterea a vizat răsturnarea guvernului ungar şi înlocuirea lui cu Klara Dobrev, din Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), iar PPE doreşte ca din guvern să facă parte formaţiunea Tisza şi liderul acesteia, Peter Magyar.

A fost clar că (eurodeputaţii) vor această coaliţie, „iar căsătoria a avut loc sub ochii noştri”, a spus Orban, potrivit căruia cei doi menţionaţi sunt gata să îndeplinească cererile Bruxellesului ca Ungaria să fie implicată în războiul din Ucraina şi să susţină politica de migraţie a UE, care permite „intrarea migranţilor”, să renunţe la legile privind protecţia familiei şi copilului şi să ia parte la războaie economice şi comerciale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.