Acasă Extern Unul dintre fiii dictatorului Muammar Gaddafi, eliberat din închisoare

Unul dintre fiii dictatorului Muammar Gaddafi, eliberat din închisoare

0

Saadi Gaddafi, fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a fost eliberat din închisoare și a plecat imediat în Turcia, informează The Guardian. El era încarcerat din 2014, în Tripoli. Saadi, în vârstă de 48 de ani, a fost eliberat de autoritățile libiene în urma unui ordin judecătoresc mai vechi, a scris pe Twitter premierul desemnat Abdulhamid Dbeibah, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Potrivit Reuters, care citează o sursă oficială, Saadi Gaddafi s-a îmbarcat imediat într-un avion cu destinația Istanbul.

Dictatorul Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere în 2011, în urma unei revolte, și a murit în același an în circumstanțe neclare, după ce a fost capturat de civili. Gaddafi s-a aflat la conducerea Libiei vreme de 42 de ani, între 1969 și 2011.

Saadi Gaddafi, cunoscut pentru stilul lui de viață de playboy în timpul dictaturii tatălui său a fost și fotbalist profesionist, evoluând în Libia, dar și câteva sezoane în Italia. El a fugit în Niger în timpul revoltei din 2011, dar a fost localizat și extrădat în Libia în 2014. El a fost acuzat de mai multe infracțiuni, printre care crimă, însă a fost achitat în 2018.

Eliberarea lui Saadi a survenit în urma unor negocieri în care au fost incluși mai mulți lideri tribali și premierul Abdulhamid Dbeibeh, a declarat sursa oficială citată de Reuters.

În timpul revoltei din 2011, trei dintre fiii dictatorului au fost uciși.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.