Acasă Politic Unioniștii au protestat la Ambasada Belarusului: ”Este un semnal pentru cetăţenii noştri...

Unioniștii au protestat la Ambasada Belarusului: ”Este un semnal pentru cetăţenii noştri că aceşti politicieni sunt la fel”

0

Liderii mişcării unioniste Unirea au protestat marţi la ambasada Belarusului la Chişinău, cerând demisia preşedintelui Lukaşenko, care, în opinia lor, „a pierdut ultimele alegeri prezidenţiale”.

După cum relatează agenţia Infotag, nu mai mult de 10 susţinători ai reunificării cu România ţineau o fotografie mare a lui Lukaşenko cu un automat Kalaşnikov şi un poster cu inscripţia pe fundalul vechiului steag roşu şi alb al Belarusului: „Belarus să trăiască pentru totdeauna”.

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, l-a comparat pe Lukaşenko cu preşedintele Igor Dodon, care „s-a fost fotografiat zilele acestea lângă arme”.

„Acesta este un semnal pentru cetăţenii noştri că aceşti politicieni sunt la fel. Şi înainte de a face alegerea noastră la 1 noiembrie (alegerile prezidenţiale din Moldova – „I.”), fiecare dintre noi ar trebui să ne gândim dacă există o diferenţă între Lukaşenko şi Dodon. Susţinem oamenii iubitori de libertate din Belarus în dorinţa lor de a scăpa de cel care i-a condus 26 de ani fără întrerupere”, a declarat unionistul.

Valeriu Munteanu, preşedintele Uniunii pentru mântuirea Basarabiei, a numit „natura paşnică a protestelor belarușilor un exemplu de comportament european demn”.

El şi-a exprimat încrederea că, mai devreme sau mai târziu, cetăţenii din Belarus „vor scăpa de conducătorul autoritar, iar Europa – de ultimul dictator”.

Unioniştii au ţinut un minut de reculegere pentru victimele protestelor paşnice care au avut de suferit din cauza forţelor de securitate din Belarus. Ei i-au felicitat pe „belaruşii liberi cu Ziua Independenţei, care este sărbătorită pe 25 august”.

Carabinierii care păzeau ambasada nu au permis ca unioniştii să lase fotografia lui Lukaşenko la intrarea în sediul acesteia.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.