Acasă Extern Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs în nord-estul Iranului

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs în nord-estul Iranului

0

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni dimineaţă în provincia Razavi Khorasan din nord-estul Iranului, informează Institutul iranian de seismologie, relatează AFP. Cutremurul s-a produs la ora 08:32 (04:02 GMT) la o adâncime de 6 km, lângă oraşul Ghouchan, a precizat sursa citată, transmite SafeNews.md cu referire la agerpres.ro.

Seismul a fost resimţit în mai multe zone din provincie, inclusiv în capitala Mashhad, al doilea oraş ca mărime din Iran.

Semiluna Roşie iraniană nu a raportat pentru moment victime sau daune materiale.

„Echipele de salvare din oraşele Mashhad, Kalat, Chenaran şi Neichabour sunt în alertă”, a afirmat Semiluna Roşie.

La rândul său, Institutul American de Geofizică (USGS) a informat că seismul a avut o magnitudine de 5,1 şi s-a produs la o adâncime de 2 km.

Iranul, al cărui teritoriu este traversat de mai multe falii seismice, este una din ţările lumii cele mai afectate de cutremure. În 2003, un seism cu magnitudinea 6,6 în provincia Kerman a ucis 31.000 de oameni şi a devastat oraşul istoric Bam.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.