Acasă Social Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru a fost reținut cu...

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru a fost reținut cu puţin timp în urmă de CNA

0

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru a fost reținut cu puţin timp în urmă de CNA, acesta fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit informației, omul legii a fost denunțat chiar de cel de la care ar fi cerul 150 de euro.

Acesta ar fi cerut suma de bani de la denunţător pentru a nu documenta acţiunile acestuia, pretins ilegale, raportate de o bancă din Capitală. 

Entitatea bancară s-ar fi adresat la poliţie, comunicând că un bărbat ar fi încercat să pună în circulaţie o bancnotă cu nominalul 200 de euro cu semne evidente de falsificare. Ca să nu-i deschidă dosar penal, poliţistul i-ar fi cerut 150 de euro.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 324 Cod Penal – corupere pasivă. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, biroul poliţistului a fost suspus percheziţiilor, iar la solicitarea CNA acesta a predat benevol banii estorcaţi. În prezent, suspectul este audiat de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie.

Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă până la 10 ani de puşcărie şi amendă penală, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă. știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.