Acasă Social Un nou val de praf saharian lângă R. Moldova. Anunțul specialiștilor

Un nou val de praf saharian lângă R. Moldova. Anunțul specialiștilor

0

Meteorologii au anunțat marți, 21 mai, că un alt val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând din această seară, și va putea fi văzut mai ales în regiunile vestice şi sud-vestice.

Astfel, în perioada 21-22 mai, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, peste sud-estul Europei, scrie Libertatea.ro.

„În seara zilei de marți, 21 mai, și în cursul nopții de marți spre miercuri (21/22 mai), această masă de aer va fi prezentă și deasupra României, în special peste regiunile vestice și sud-vestice”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie din România.

Praful saharian va fi prezent și miercuri, 22 mai, dar peste nord-vestul, centrul și sudul României.

ANM a adăugat că, din cauza ploilor care se anunță în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi văzute în zonele menționate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.