Peste un milion de lei s-au dus pe apa sâmbetei în satul Buţeni, din raionul Hânceşti. Atât s-a investit în reparaţia capitală a unei porţiuni de drum din localitate care a fost distrusă de o ploaie puternică la sfârşitul lunii iunie.
Deoarece în proiectul din cadrul programului guvernamental Drumuri Bune 2 nu au fost prevăzute nici borduri, nici canale pluviale, șiroaiele de apă au spălat prundişul şi au smuls bucăţi mari de asfalt.
„Venea pietrişul la vale. S-a dus şi la mine în grădină. Nişte mormane mari. Şi asfaltul a rupt. Şi de atâta spun că nu a făcut calitativ, de mântuială”.
Înainte de asfaltare, porţiunea de drum se transforma la fiecare ploaie într-o adevărată mlaştină. Dar bucuria localnicilor de a avea un drum de calitate a durat exact 7 luni.
„Ca cum e şi conducerea asta a ţării. Tot de mântuială. Au boit oleacă ochii, au plecat şi gata”.
„Uitaţi-vă, apa este primul factor care duce la deteriorarea unui drum. Şi atunci când nu este prevăzut o rigolă de scurgere, ajunge să fie deteriorat de la porţiune de aici, şi se spală tot drumul”, a spus primarul satului Buţeni, Ion Harbuz.
Primarul localităţii, Ion Harbuz, spune că a expediat acum două săptămâni un demers Administraţiei de Stat a Drumurilor. Alesul local susţine că nu a primit nici până acum un răspuns clar dacă drumul va fi reparat din nou. Şeful adjunct al instituţiei, Ion Drucec, spune că demersul primarului de Buţeni se examinează.
„Se evaluează valoarea pagubelor prin alcătuirea unui deviz de cheltuieli. Din contul mijloacelor proprii, antreprenorul va remedia aceste neconformităţi. Toată această procedură va avea loc până la expirarea perioadei de garanţie de un an, până la finele lunii noiembrie, anul 2020”, a spus directorul adjunct ASD, Ion Drucec.
Porţiunea de drum din satul Buţeni are 600 de metri lungime şi lăţimea trei metri şi jumătate lăţime. Lucrările au costat peste un milion 130 de mii de lei, bani alocaţi din bugetul de stat.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.