Acasă Justiţie Un medic terapeut din Comrat, condamnat la 2 ani pentru malpraxis

Un medic terapeut din Comrat, condamnat la 2 ani pentru malpraxis

0

Un medic terapeut de gardă din cadrul Spitalului raional Comrat a fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui copil.

Potrivit Procuraturii Generale, el a fost privat de asemenea și de dreptul de a ocupa funcții în domeniul medicinii timp de 3 ani.

Procuratura din Comrat a demonstrat prin probe că pe data de 25 iunie 2018, fiind de gardă, medicul nu a asigurat examinarea corespunzătoare și a refuzat spitalizarea unui copil de 5 luni care fusese transportat cu o infecție respiratorie virală acută. 

În consecință, băiețelul a decedat peste câteva ore, fiindu-i afectat sistemul respirator și cel cardiovascular.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar procurorii au demonstrat culpa medicului, concluzionând că micuțul ar fi putut fi salvat dacă ar fi primit tratament imediat. 

Fiind audiat, medicul de 45 de ani, cu un stagiu de un an în cadrul spitalului raional Comrat, nu și-a recunoscut vina.

Sentința este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.