Acasă Social Un laborator municipal de teste PCR va fi deschis în capitală

Un laborator municipal de teste PCR va fi deschis în capitală

0

Şeful interimar al Direcţiei de sănătate a Primăriei Chişinău, Boris Gîlca, a declarat că în viitorul apropiat capitala îşi va deschide propriul laborator de teste PCR pentru COVID-19. Potrivit acestuia laboratorul va fi finanţat din bugetul local.

„Sunt sigur că putem găsi o formulă, ca în cazul testelor rapide. Stabiliţi un preţ de 30, 20, 10 ori mai mic, pentru a-l face accesibil populaţiei ţării şi chişinăuienilor”, a menţionat primarul.

Gîlca a mai spus că în ultimele două săptămâni s-a înregistrat o creştere a numărului de copii infectaţi cu COVID-19 în instituţiile medicale din capitală.

Potrivit acestuia, toate locurile din Secţia de pediatrie de la Spitalul orăşenesc de Boli Infecţioase sunt ocupate, iar în viitorul apropiat vor fi deschise noi locuri în Spitalul pentru Copii „Valentin Ignatenco”.

Ministerul Sănătăţii va activa şi un număr de paturi în alte spitale de nivel republican. Gîlca a menţionat că COVID-19 este însoţit la pacienţii de vârstă mică şi de boli virale sezoniere.

Potrivit lui, autorităţile municipiului intenţionează să obţină o rată a vaccinării populaţiei de 70% până pe 1 aprilie. În prezent, rata de imunizare este de 44,4%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.