Acasă Comunicate de presă Un inspector vamal a fost reținut de CNA pentru corupere pasivă

Un inspector vamal a fost reținut de CNA pentru corupere pasivă

0

Un inspector al Postului vamal Sănătăuca a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, pentru că ar fi cerut trei sute de euro de la un şofer. Acesta urma să nu includă în baza de date a Serviciului Vamal informația privind introducerea ilegală din Ucraina în țara noastră, prin regiunea transnistreană, a trei automobile cu numere de înmatriculare lituaniene. 

După ce a fost denunţat, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea a două tranșă, în valoare de o sută de euro, din suma totală de trei sute de euro. Omul legii a fost reținut pentru 72 de ore. 

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la trei la șapte ani cu amendă în mărime de până la 300 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la 10 ani

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.