Acasă Social Un director-adjunct de la CNA și-a dat demisia

Un director-adjunct de la CNA și-a dat demisia

0

Directorul – adjunct al Centrului Național Anticorupție, Lidia Chireoglo, și-a dat demisia. Cererea de demisie a ajuns astăzi la Parlament, informează pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Potrivit lui, Comisia juridică a introdus în agenda sa un proiect de hotarâre prin care se ia act de această cerere.

La ședința din 18 iunie, 2019 a Parlamentului s-a decis că interimatul funcției de director CNA va fi deținută de directoarea adjunctă a CNA, Lidia Chireoglo. Propunerea a fost susținută cu 56 de voturi.

Aceasta a fost desemnată câștigătoarea concursului desfășurat pentru funcția vacantă, pentru care au luptat cinci candidați: Alexandr Patraşco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova şi Lidia Chireoglo – ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale din cadrul CNA.

Potrivit declarației de avere, în anul 2019 Chireoglo a declarat un salariu de 286 722 de lei din activitatea de la CNA, iar soțul acesteia 85 322 lei de la SRL Cargo Centru.


! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.