Acasă Extern Un diplomat român, declarat persona non grata de MAE-ul de la Moscova

Un diplomat român, declarat persona non grata de MAE-ul de la Moscova

0

Ministerul Afacerilor Externe din Federația Rusă a declarat drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova.

Potrivit autorităților ruse, măsura vine că răspuns la decizia autorităţilor de la Bucureşti din 24 mai de a declara o persoană non grata un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse, pentru activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice, scrie News.ro.

„Miercuri, 3 iulie 2024, Federaţia Rusă a declarat drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova. Această decizie a părţii ruse, neîntemeiată în raport cu prevederile Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice, survine ca răspuns la măsurile adoptate de către autorităţile române la 24 mai 2024, privind declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”, se arată în anunțul MAE rus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.