Acasă Extern Un deputat francez, prins de poliţie cu stupefiante asupra sa

Un deputat francez, prins de poliţie cu stupefiante asupra sa

0

Un deputat francez a recunoscut marţi că a fost prins în flagrant delict de achiziţie de stupefiante şi a anunţat că va urma un „protocol de îngrijire” înainte de a-şi relua activitatea parlamentară, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Andy Kerbrat, ales pe lista partidului stângii radicale „La France insoumise” (Franţa nesupusă), a povestit pe reţeaua socială X că a fost controlat pe 17 octombrie, în timp ce se afla „în posesie de stupefiante”.

Potrivit săptămânalului Valori actuale, care a dezvăluit afacerea, deputatul era în posesia a 1,35 grame de 3-MMC, un drog de sinteză tot mai răspândit în Franţa.

Andy Kerbrat nu a fost plasat în arest preventiv, dar a fost audiat a doua zi de poliţie în stare de libertate, potrivit comunicatului său de pe X. El susţine că se pune „la dispoziţia justiţiei”.

Deputatul dă asigurări că se va lupta împotriva dependenţei sale şi că va urma un „protocol de îngrijire” pentru a-şi relua activitatea parlamentară. „În contextul unor probleme personale şi al unor fragilităţi psihologice, am consumat droguri de sinteză şi sunt pe deplin conştient de efectul lor asupra sănătăţii”, a adăugat el.

3-MMC este tot mai răspândit în Franţa, în special în mediile festive, unde acest drog este considerat cocaină la jumătate de preţ, notează AFP.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.