Acasă Social Un cuplu din Capitală a fost condamnat pentru trafic de copii

Un cuplu din Capitală a fost condamnat pentru trafic de copii

0

Un cuplu din Capitală a fost condamnat pentru trafic de copii la câte 15 ani închisoare.

Potrivit procurorilor, cei doi inculpați își căutau ”angajatele” prin intermediul mai multor anunțuri postate pe Internet, garantând un lucru bine plătit în calitate de modele. 

Astfel, în perioada ianuarie – aprilie 2015, cei doi au recrutat 12 tinere, trei din ele având doar 17 ani, cărora, prin abuz de poziție de vulnerabilitate, în virtutea vârstei victimelor, le-au organizat prestarea serviciilor sexuale contra plată, în regim online.

Totul avea loc într-un apartament din Chișinău, utilizatorii site-urilor fiind preponderent clienți de peste hotare, minorele satisfăcând dorințele sexuale ale beneficiarilor prin spectacole pornografice. Astfel, potrivit procurorilor, inculpații au obținut foloase financiare din activitatea ilegală desfășurată.

Menționăm că urmare a eforturilor şi realizărilor obţinute de procurori, de comun cu celelalte autorităţi naţionale pe segmentul luptei cu traficul de fiinţe umane, Republica Moldova se menține deja al treilea an consecutiv, în clasamentul Tier 2 din Raportul Departamentului de stat al SUA.

Studiul mai arată că, în raport cu alte state europene, Republica Moldova se află la un nivel cu Germania, Italia, Danemarca, Polonia, Grecia, Islanda, Lituania ș.a. și cu o treaptă mai sus decât România,  Bosnia și Herțegovina etc.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.