Acasă Extern Un celebru actor rus a fost omorât în războiul cu Ucraina, la...

Un celebru actor rus a fost omorât în războiul cu Ucraina, la Kursk: „A vrut să meargă pe front”

0

Actorul rus Vadim Alferov, cunoscut publicului din serialele „Străzile felinarelor sparte” și „Forța mortală”, a fost ucis în timpul războiului dintre Rusia și Ucraina, potrivit Focus.ua.

Actorul avea 50 de ani. Cadavrul său a fost identificat abia după câteva luni de la dispariție. 

Vadim Alferov s-a născut pe 7 iulie 1974 în orașul Komsomolsk-on-Amur. A absolvit în 1997 Institutul de Stat de Arte din Extremul Orient și s-a stabilit la Sankt Petersburg, unde a lucrat la Teatrul Dramatic pentru Copii „Pe Neva”.

A devenit cunoscut telespectatorilor din Rusia pentru rolurile sale în producții populare precum: „Străzile felinarelor sparte”, „Forța mortală”, „Secretele anchetei”, „Războaiele polițiștilor”, „Amazoanele rusești” sau  „Diavolii mării”.

Ultimul său rol a fost în sezonul 4 al serialului „Primul departament”, difuzat la scurt timp după mobilizarea sa. 

Potrivit publicației Kino-Teatr, în octombrie 2024, Alferov a semnat un contract cu Ministerul Apărării din Rusia și a fost trimis într-un regiment de pușcași motorizați din regiunea Kursk, zonă apropiată frontului ruso-ucrainean. 

„A vrut să meargă pe front” 

„A încercat să se ofere voluntar pe front înainte, dar nu a fost acceptat din cauza lipsei sale de experiență în luptă”, a declarat un prieten apropiat pentru publicația „Argumente și fapte”.

Actorul a primit indicativul „Artist”. La o lună după înrolare, în timpul unei misiuni desfășurate în districtul Sudjan, a dispărut fără urmă. 

Biroul militar de înregistrare a raportat dispariția oficială în decembrie 2024. Abia pe 7 mai 2025 cadavrul actorului a fost identificat, iar înmormântarea a avut loc pe 19 mai, la Cimitirul Sudic din Sankt Petersburg, potrivit sursei citate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.