Acasă Extern Un astronaut a vorbit cu Macron: Cum se văd din spațiu daunele...

Un astronaut a vorbit cu Macron: Cum se văd din spațiu daunele climatice

0

Într-o conversaţie video purtată joi de la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), astronautul Thomas Pesquet i-a descris preşedintelui francez Emmanuel Macron daunele climatice pe care le-a văzut din spaţiu pe Terra.

„Vedeţi cu adevărat consecinţele schimbărilor climatice, urme tangibile?”, a întrebat şeful statului din biroul său, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

„Din păcate da, domnule preşedinte. Prin hubloul Staţiei Spaţiale se vede clar fragilitatea Pământului, o oază cu resurse limitate, şi efectele nocive ale activităţilor umane, poluarea râurilor, poluarea atmosferică”, a răspuns astronautul, aflat în imponderabilitate în staţia spaţială.

Thomas Pesquet urmează să se întoarcă pe Terra în următoarele zile, însă data exactă nu a fost încă anunţată.

„Am văzut regiuni întregi arzând, Canada, California acoperite de un nor de fum, flăcări pe care le-am observat cu ochiul liber la 400 kilometri altitudine, acelaşi lucru în sudul Franţei, în Grecia şi în bazinul Mediteranei”, a continuat el, descriind de asemenea „spectacolul trist al furtunilor tropicale care se succed una după alta”.

„Aţi văzut schimbări comparativ cu ultima dumneavoastră misiune?”, a continuat Emmanuel Macron. „Da, aceste fenomene meteorologice se accelerează într-un mod îngrijorător”, a subliniat Pesquet, în timp ce şeful statului a rămas tăcut o clipă.

„Sperăm că vom putea lua măsurile necesare pentru ca planeta să rămână locuibilă pentru toată lumea”, a încheiat Pesquet, propunându-i o nouă discuţie la următoarea sa amerizare.

„Trebuie să grăbim mult mai mult angajamentele şi implementarea lor. Acesta este obiectivul acestui COP26 şi a ceea ce încercăm cu toţii să facem la nivel naţional, regional şi european”, a conchis preşedintele.

Thomas Pesquet a reamintit şi obiectivele următoarelor misiuni spaţiale, în special „întoarcerea pe Lună într-un mod mai durabil pentru a stabili o bază acolo şi, în câţiva ani, o misiune pe Marte, pentru a vedea dacă ceea ce s-a întâmplat cu această planetă – pierderea atmosferei- i se poate întâmpla şi Terrei”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.