Acasă Extern Un aeroport din România, amendat pentru că a rămas fără aer condiționat

Un aeroport din România, amendat pentru că a rămas fără aer condiționat

0

Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București a fost amendat cu 10.000 de roni pentru că a rămas fără aer condiționat în plină caniculă. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România a penalizat cea mai mare aerogară din țara vecină din cauza temperaturii ambientale peste limita normală în terminalele Plecări şi Sosiri, determinată de defecţiuni la sistemul de ventilaţie.

„ANPC a desfăşurat un control operativ la acest obiectiv gestionat de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti. Verificările au confirmat existenţa unei temperaturi ambientale peste limita normală, respectiv între 24-31 grade Celsius în zonele terminalelor Plecări şi Sosiri, precum şi în saloanele din zona internaţională Schengen şi non-Schengen”, a informat autoritatea română, scrie ziar.md.

Anterior, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat, printr-un comunicat, că sistemul de climatizare al Aeroportului Internaţional Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă, în special, zona de îmbarcare. Se întâmpla după ce mai mulți călători s-au plâns timp de mai multe zile pe rețelele sociale.

„Ca urmare a suprasolicitării generate de temperaturile caniculare din ultima perioadă, sistemul de climatizare al aeroportului Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă. A fost afectată, în special, zona de îmbarcare („Finger”). CN Aeroporturi Bucureşti a luat măsurile care se impun atât pentru remedierea avariei, cât şi pentru suplimentarea cu noi echipamente, ce vor fi instalate provizoriu în cel mai scurt timp”, a anunțat atunci CNAB.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.