Acasă Justiţie Un absolvent INJ, certat cu un membru CSP, a pierdut fotoliul de...

Un absolvent INJ, certat cu un membru CSP, a pierdut fotoliul de procuror

0

Absolventul Institutului Național al Justiției (INJ), Cristian Prepeliță, aflat într-un „conflict” cu membrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Cebotari, a pierdut fotoliul de procuror în cadrul Procuraturii raionului Ungheni. Decizia a fost anunțată la ședința Consiliului de miercuri, 3 iulie.

În schimb, la Ungheni va activa Nicu Osoianu, care a obținut cel mai mare punctaj în cadrul concursului desfășurat de plenul CSP, scrie realitatea.md.

Prepeliță a refuzat să activeze în alt raion, deși i s-a propus.

Un alt absolvent al INJ, Marcel Fală, a fost desemnat în funcția de procuror în cadrul Procuraturii raionului Sângerei, iar Ion Stici va activa în calitate de procuror în cadrul Procuraturii raionului Căușeni.

Amintim că, la ședința CSP din 27 iunie, au fost replici în contradictoriu între Cristian Prepeliță, absolvent al Institutului Național al Justiției (INJ), și Andrei Cebotari, membru al CSP. Prepeliță a depus o cerere de recuzare în privința lui Cebotari, întrucât consideră că nu va fi imparțial în evaluarea sa, din cauza unui conflict în satul său de baștină.

De cealaltă parte, Andrei Cebotari spunea că ar deține informații că frații lui Prepeliță au fost implicați în diverse acțiuni criminale cu caracter transfrontalier, lucru care poate afecta statutul și prestigiul profesiei de procuror.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.