Acasă Social ULTIMA ORĂ! USM are rector în mod oficial: Ministerul Educației a semnat...

ULTIMA ORĂ! USM are rector în mod oficial: Ministerul Educației a semnat ordinul

0

Igor Șarov a fost numit oficial rector al Universității de Stat din Moldova (USM), pe „ultima sută de metri”, după ce ieri a expirat termenul de confirmare a acestuia în funcție.

„Colegul și prietenul meu, Profesorul Igor Sarov este de azi (în sfârșit!) Rector cu acte în regulă al Alma Mater a noastră – Universitatea de Stat din Chișinău! Nu știu cine a avut nevoie de o tergiversare de trei luni de zile, după ce personalitatea notorie a știintei noastre istorice și a învățământului nostru universitar a câștigat detașat scrutinul pentruîinalta funțtie… Mult succes, dragă Igor! Felicitari cordiale!”, scrie Monica Babuc.

Precizăm că, până în prezent, Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC) a refuzat categoric să semneze ordinul de învestire în funcție a lui Igor Șarov, pe motiv că MECC nu ar avea aceste împuterniciri, deoarece Guvernul se află în demisie.

Amintim că, la 16 decembrie 2020, Igor Șarov a fost ales rector al USM după desfășurarea și celui de-al doilea tur al concursului.

La concursul pentru funcția de rector al USM au participat patru candidați. În primul tur, o persoană și-a retras candidatura și au rămas în cursă: Igor Șarov, Florentin Paladi și Serghei Brînza. A urmat turul II, pentru că din cei trei nimeni nu a acumulat suficiente voturi.

Predecesorul lui Igor Șarov a fost Gheorghe Ciocan.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.