Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Un partid pro-european boicotează alegerile: Actualul scrutin nu poate fi...

ULTIMA ORĂ! Un partid pro-european boicotează alegerile: Actualul scrutin nu poate fi numit liber sau corect

0

Partidul Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) a anunțat ieri, 17 octombrie, că nu va vota pentru niciun alt candidat decât pentru Igor Munteanu, propus de formațiune, care nu a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) din cauza invalidării semnăturilor. Membrii CUB au îndemnat misiunile diplomatice și observatorii internaționali să nu ignore ilegalitățile din acest proces electoral și să insiste asupra respectării standardelor stabilite.

„Aceste alegeri, care ar fi trebuit să fie un test pentru responsabilitate și unitate națională, sunt deja compromise. Actuala guvernare a restricționat dreptul cetățenilor de a vota pentru un candidat liberal și pro-European, îngrădind astfel accesul nostru în alegeri. Regretăm decizia CEC de a invalida semnăturile pentru candidatul nostru pe baza unor argumente neprevăzute de Codul Electoral, referindu-se la o bază de date învechită și plină de erori”, se arată în comunicatul de presă al partidului.

CUB a condamnat, de asemenea, „practicile de mituire electorală” care ar fi fost utilizate de grupurile ostile democrației, precum și politizarea CEC și a altor instituții, evidențiind implicarea unor oficiali guvernamentali în campania electorală în favoarea actualului candidat.

„Ne dorim ca Moldova să revină pe deplin în familia europeană, dar nu ca o „democrație de fațadă”, vulnerabilă, în care grupuri obscure de interese profită de capturarea statului. Reformele eșuate în justiție permit acestor grupuri să manipuleze rezultatul alegerilor. Facem apel la misiunile diplomatice și observatorii internaționali să nu închidă ochii la ilegalitățile comise, ci să solicite explicații și să insiste pe respectarea standardelor de integritate electorală”, au concluzionat membrii CUB.

În contextul Referendumului de modificare a Constituției, CUB își va încuraja membrii și susținătorii să voteze cu conștiință pentru ideea europeană, pledând pentru un stat de drept funcțional care să protejeze libertățile tuturor cetățenilor.

„Suntem convinși că putem distinge între adevăr și minciună, între o integrare europeană reală și o propagandă partizană iresponsabilă. Acesta este mesajul CUB”, se precizează în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.