Acasă Social Ultima oră// Încă 300 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 5...

Ultima oră// Încă 300 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 5 decese

0

Alte 300 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 12 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 4 sunt de import (Federaţia Rusă-3, România-1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 20.794 cazuri.

Astăzi au fost efectuate în total 1.927 de teste, dintre care primar – 1411 şi repetat – 516.

Din numărul total de cazuri, 17 sunt în rândul lucrătorilor medicali: medici-10, asistenți medicali-7.

În total, până la ziua de astăzi, de COVID-19, s-au tratat 14 183 persoane.

Încă 5 persoane au decedat în R. Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Deces 676: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 8 iulie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III.

Deces 677: Bărbat de 56 ani, din r-nul Hîncești, transferat din SCBI ”Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 17 iulie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială gr.II, angină pectorală de efort CF III.

Deces 678: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, transferată din Centrul COVID-19 Chișinău, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 8 iulie, cu pneumonie polisegmentară bilaterală, sindrom de detresă pulmonară, șoc toxico-infecțios. 

Deces 679: Bărbat de 61 ani, din r-nul Căușeni, transferat din SCBI ”Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 4 iulie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, cardiopatie hipertensivă și pulmonară.

Deces 680: Bărbat de 58 ani, din r-nul Anenii Noi, transferat din IMSP SR Anenii Noi, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 7 iulie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.