Acasă Extern UE: Procurorul-șef european Laura Kovesi a respins 7 candidați bulgari pentru posturile...

UE: Procurorul-șef european Laura Kovesi a respins 7 candidați bulgari pentru posturile de procurori europeni delegați

147
0
ads

Procurorul-șef european Laura Kovesi a respins ca nepotrivite șapte din cele zece propuneri ale Bulgariei pentru posturile de procurori europeni delegați, deoarece candidații nu au calificarea și experiența necesare, informează BTA. Propunerile au fost înaintate de Bulgaria Parchetului European (EPPO) pe 18 februarie, potrivit euractiv.com, care menționează că cei șapte candidați respinși sunt anchetatori, procurori regionali și un judecător.

Ziarele Duma, 24 Chasa, Monitor și Trud au scris joi despre acest refuz menționând că Laura Kovesi a informat ministerul bulgar al justiției printr-o scrisoare în care comunică, de asemenea, că așteaptă următorii candidați din partea Bulgariei.

Pe 13 februarie, colegiul procurorilor Consiliului Suprem Judiciar a selectat rapid 10 din cei 31 de candidați pentru aceste posturi europene. Au existat însă suspiciuni din partea unor observatori ai procesului de selecție conform cărora alegerea acestora fusese decisă în prealabil.

Înaintea votului colegiului procurorilor, procurorul-șef Ivan Geșev a subliniat valoarea adaugată pe care ar prezentat-o pentru candidații selectați experiența din afara domeniului urmăririi penale, care le-ar fi foarte utilă.

Conform regulilor votate de către colegiul procurorilor din Bulgaria, atunci când un candidat este respins de Luxemburg, se trimite candidatura persoanei care a primit următorul număr de voturi. Dintre cei 31 de candidați, în afară de cei zece selectați, doar Dimitar Hadjiyski a primit un vot pozitiv și există un sprijin parțial pentru cinci procurori și trei anchetatori.

Sursa: AGERPRES

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here