Acasă Extern UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei

UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei

0

Consiliul Uniunii Europene a decis să prelungească până pe 23 iunie 2025 sancțiunile impuse Rusiei ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și orașului Sevastopol.

Potrivit unui comunicat, măsurile restrictive în vigoare au fost introduse prima dată în iunie 2014 și includ interdicții care vizează importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopol în UE, investițiile infrastructurale sau financiare și serviciile turistice din Crimeea sau Sevastopol.

În plus, exporturile de anumite bunuri și tehnologii în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei sau pentru prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale sunt, de asemenea, supuse restricțiilor UE.

„UE nu recunoaște și continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă ca o încălcare a dreptului internațional.

Din 2022, Rusia a încălcat în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei prin războiul său de agresiune împotriva Ucrainei. UE rămâne fermă în angajamentul său față de independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și dreptul său inerent de autoapărare împotriva agresiunii ruse și este dedicată punerii în aplicare pe deplin a politicii sale de nerecunoaștere”, se menționează în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.