Acasă Extern Ucraina este gata să trimită în R. Moldova și România salvatori care...

Ucraina este gata să trimită în R. Moldova și România salvatori care să participe la operațiunile desfășurate în zonele afectate de inundații

0

Ucraina este gata să trimită salvatori în șase țări, inclusiv în Moldova. Anunțul a fost făcut de către președintele Volodimir Zelenski, care a dispus ministrului de externe Andrii Sibiga să propună statelor vecine asistență în operațiunile desfășurate în zonele inundate, din cauza condițiilor meteorologice extreme, scrie ziua.md.

Ministrul Sibiga a precizat, pe rețeaua de socializare X (Twitter), că, în afară de Moldova, le-a fost propusă asistență Poloniei, României, Slovaciei, Ungariei și Cehiei. 

„Exprimăm condoleanțe în legătură cu pierderea de vieți omenești și distrugeri provocate de inundații. Dorim ca vecinii noștri să depășească acest dezastru cât mai curând”, a adăugat ministrul de externe al Ucrainei.

Angajații IGSU au pompat apa în aproape 300 de gospodării, începând cu dimineața zilei de 14 septembrie, în localități din raioanele Cantemir, Leova, Hâncești, Cimișlia și Ștefan Vodă. De asemenea, s-a lucrat pentru deblocarea mai multor drumuri și trasee, printre care R-34, R-35 și traseul național care tranzitează localitatea Lăpușna spre Pervomaiscoe. În Chișinău străzile, la fel, au fost inundate, iar transportul a circulat cu mari dificultăți.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) avertizează că în mai multe raioane din vestul și centrul țării vor cădea ploi, care , după precipitațiile abundente din ultimele două zile, vor spori riscul de inundații.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.