Acasă Social Traian Băsescu anunță că va relua procedura de dobândire a cetățeniei R.Moldova

Traian Băsescu anunță că va relua procedura de dobândire a cetățeniei R.Moldova

0

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, lipsit de Igor Dodon de cetățenia R.Moldova, a anunțat cu puțin timp în urmă în cadrul unei emisiuni de la RomaniaTV că va relua procedura de dobândire a cetățeniei moldovenești, transmite SafeNews.md cu referire la Deschide.md.

De precizat că luni, 30 noiembrie, președintele ales al R.Moldova, Maia Sandu, a anunțat că reieșind din hotărârea Curții Supreme de Justiție este imposibilă anularea deciziei lui Dodon prin care fostului lider de la Cotroceni i-a fost retrasă cetățenia R.Moldova. Totuși, Sandu a precizat că Traian Băsescu ar putea relua procedura, stabilită prin legislație, pentru a obține cetățenia moldovenească.

Menţionăm că, fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns președintele Republicii Moldova, acesta a semnat decretul privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.