Acasă Extern Tragedie pe Elbrus: 5 alpiniști ruși au murit. Alți 14 au fost...

Tragedie pe Elbrus: 5 alpiniști ruși au murit. Alți 14 au fost salvați

0

Tragedie pe muntele Elbrus. Cinci alpinişti ruşi au murit încercând să atingă vârful celui mai înalt munte din Europa. Alţi 14 participanți la escaladare au reuşit să fie salvați. S-a întâmplat la o altitudine de peste 5.400 de metri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, transmite SafeNews.md cu referire la publika.md.

Operațiunea de căutare și salvare a durat mai mult de șapte ore. Potrivit Ministerului Situațiilor de Urgență din Rusia, grupul era format din 19 alpiniști, majoritatea fără experiență, veniţi din mai multe regiuni ale ţării. 

Aceştia au solicitat ajutor după înrăutățirea bruscă a vremii. Operațiunea care a implicat aproximativ 70 de salvatori a fost îngreunată de vizibilitatea extrem de redusă din cauza ninsorii şi a vântului puternic.

Elbrus are o altitudine de 5.642 metri şi este cel mai înalt munte din Rusia și, de asemenea, cel mai înalt munte din întreaga Europă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.