Acasă Justiţie Trafic de droguri în proporții mari: Pedeapsa primită de doi bărbați

Trafic de droguri în proporții mari: Pedeapsa primită de doi bărbați

0

Doi bărbați de 58 și, respectiv, 31 de ani au fost condamnați, fiind învinuiți de trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.

Bărbatul de 58 de ani a primit cinci ani și nouă luni de închisoare cu executare, iar al doilea inculpat – doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de trei ani.

Potrivit Procuraturii, primul dintre ei, începând din anul 2023 și până în ianuarie 2024, a semănat și cultivat plante de canabis, pe care le prelucra și le usca la domiciliul său. Apoi, bărbatul punea drogurile în borcane de polimer. 

În urma activității lui, inculpatul a obținut cantități mari de marijuana, pe care o vindea la preț redus unei persoane de încredere – cel de-al doilea inculpat.

„La data de 25 ianuarie 2024, fiind efectuată percheziția la domiciliul primului inculpat, au fost depistate și ridicate substanțe interzise, care conform raportului de expertiză judiciară, reprezintă marijuana în cantitate de 1.048,87 grame. În cadrul perchezițiilor, au mai fost depistate două cartușe care se referă la categoria munițiilor letale și sunt utile pentru efectuarea tragerilor.

La domiciliul celui de al doilea făptuitor au fost ridicate 54 de cartușe de diferite mărimi, un glonț perforat incendiar, un corp al grenadei defensive de mână, două lumânări fumigene”, comunică Procuratura.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.