În preajma sărbătorilor de iarnă, Bill Gates face un top 5 al cărţilor pe care le-a apreciat pe parcursul anului. Gates a iubit cărţile încă de când era copil. Pasiunea lui pentru lectură a devenit prea mare pentru părinţii săi la un moment dat, transmite SafeNews.md cu referire la Mediafax.
„A citit atât de mult încât mama lui Bill şi cu mine a trebuit să instituim o regulă: fără cărţi la masă”, a declarat tatăl lui Gates, Bill Gates Sr. (d. 2020), pentru Forbes în 2016.
Gates şi-a dezvăluit cele mai recente selecţii într-o postare pe blogul său personal, GatesNotes.
Ca şi în anii precedenţi, al patrulea cel mai bogat om din lume spune că „lecturile sale de vacanţă” au urmat o temă distinctă, genul care l-a captivat în copilărie: science fiction.
„Când eram copil, eram obsedat de science fiction”, îşi aminteşte Gates. „A fost ceva atât de palpitant pentru mine în aceste poveşti care a împins limitele posibilului.”
Lista de sfârşit de an 2021 conţine două cărţi ştiinţifico-fantastice şi alte două care sunt axate pe ştiinţă. Recomandarea sa finală este un roman despre unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi ai tuturor timpurilor: ”O mie de creiere: o nouă teorie a inteligenţei”, de Jeff Hawkins.
Pe lista lui Gates se mai regăsesc: The Code Breaker: Jennifer Doudna, Editarea genelor şi viitorul rasei umane, de Walter Isaacson.
Cartea este un portret al lui Jennifer Doudna, om de ştiinţă, câştigător al Premiului Nobel care a ajutat la descoperirea editării genelor CRISPR.
Klara şi Soarele, de Kazuo Ishiguro – Povestea fictivă a unui robot care oferă companie unei fete bolnave. Gates spune că a fost interesat de această carte pentru descrierea ei rară a „unui viitor în care roboţii ne fac viaţa mai bună”.
Ultima pe lista lui Bill gates este Proiect Ave Maria, de Andy Weir, o alegere mai uşoară care spune povestea unui profesor de ştiinţe de liceu ce face echipă cu un extraterestru prietenos pentru a salva sistemul solar de un microorganism care mănâncă soarele.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.