Acasă Extern „Toate obiectivele vor fi atinse în Ucraina”, anunţă Putin într-un clip de...

„Toate obiectivele vor fi atinse în Ucraina”, anunţă Putin într-un clip de „Ziua Reunificării”

0

Preşedintele rus Vladimir Putin dă asigurări că „toate obiectivele stabilite vor fi atinse” în Ucraina, într-un videoclip în care felicită poporul rus de „Ziua reunificării”, cu ocazia anexării regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson, la 30 septembrie, relatează AFP și News.ro.

„Adevărul este de partea noastră. Toate obiectivele stabilite vor fi atinse”, proclamă Putin în această înregistrare video.El felicită poporul rus de „Ziua Reunificării” cu cele patru regiuni ucrainene a căror anexare a revendicat-o.

El salută un ”eveniment fatidic” care s-a impus, consideră el, în scopul protejării locuitorilor rusofoni ai acestor regiuni ucrainene împotriva ”dictaturii neonaziste” şi unui ”naţionalism radical”.„Noi nu ne-am abandonat fraţii şi surorile”, subliniază el.

Liderul de la Kremlin apără din nou ”necesitatea şi legitimitatea operaţiunii militare speciale” ruse.

„Azi, luptăm toţi pentru un viitor securizat şi înfloritor al copiilor noştri şi nepoţilor noştri”, tună el.

La 30 septembrie 2022, Vladimir Putin a semnat şi oficializat anexarea regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk (est) şi a regiunilor ucrainene Zaporojie şi Herson (sud).

Aceste regiuni pe care Moscova le controlează parţial au votat în favoarea alipirii lor la Rusia în referendumuri nerecunoscute de Kiev şi comunitatea internaţională.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.