Acasă Extern Țara din Europa care renunţă la vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson

Țara din Europa care renunţă la vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson

42
0
ads

Danemarca renunţă la vaccinul anti-COVID Johnson & Johnson, invocând îngrijorări legate de posibilele efecte secundare grave.

„Autoritatea daneză de sănătate a ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului Johnson&Johnson nu depăşesc riscul de a provoca un posibil efect advers”, a declarat Autoritatea naţională de sănătate daneză, conform france24, transmite SafeNews.md cu referire la Mediafax.ro.

Prin urmare, Danemarca va continua campania de vaccinare fără vaccinul Johnson&Johnson.

Măsura vine după ce Danemarca a renunţat, luna trecută, şi la vaccinul AstraZeneca.

Lansarea vaccinului J&J a fost, de asemenea, întârziată în alte părţi ale Europei din cauza preocupărilor similare, deşi OMS şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) au autorizat ambele vaccinuri.

Excluderea vaccinului J&J ar putea întârzia campania de vaccinare în Danemarca cu patru săptămâni.

Autoritatea sanitară a declarat că va reevalua utilizarea atât a vaccinurilor J&J, cât şi a vaccinurilor AstraZeneca dacă situaţia se va schimba.

Din cei 5,8 milioane de locuitori ai Danemarcei, 11,5% sunt complet imunizaţi şi 23,4% au primit o primă doză.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here