Acasă Social SUA vor aloca 1.200.000 dolari pentru instruirea studenților moldoveni

SUA vor aloca 1.200.000 dolari pentru instruirea studenților moldoveni

0

Departamentul de Stat al SUA intenţionează să aloce până la $1,2 mil. pentru instruirea viitorilor jurişti moldoveni. Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat agenţia RT cu referire la un document aflat la dispoziţia sa.

Resursele vor fi alocate în cadrul unei iniţiative numite „Perfecţionarea fundamentării juridice şi întocmirea documentelor juridice în Moldova”.

„Sarcina prioritară a politicii externe a SUA în RM este de a ajuta poporul moldovenesc să îşi atingă aspiraţiile euroatlantice şi să sprijine eforturile ţării de a se transforma într-un stat sigur, stabil şi prosper, bazat pe statul de drept”, se arată în text.

Scopul programului, printre altele, este de a oferi studenţilor de la facultăţile de drept ale universităţilor publice şi private posibilitatea de a „dezvolta în mod semnificativ abilităţi şi competenţe în domeniul gândirii critice, fundamentării juridice, cercetărilor juridice şi pregătirii documentelor juridice”.

Astfel, sarcinile viitorilor participanţi la program vor include elaborarea unui curs de un an pentru facultăţile de drept pe domeniul examinat, pregătirea pedagogilor, precum şi implementarea „controlului strâns” şi evaluarea eficacităţii măsurilor luate.

La concurs pot depune cereri de participare organizaţiile neguvernamentale americane sau străine şi instituţiile de învăţământ.

Anterior, Departamentul de Stat intenţiona să aloce până la $1,5 mil. pentru implementarea unui proiect care vizează sprijinirea reformei justiţiei penale şi consolidarea luptei împotriva corupţiei în Republica Moldova.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.