Acasă Extern SUA: Dacă Rusia va continua să acţioneze nesăbuit, vom răspunde

SUA: Dacă Rusia va continua să acţioneze nesăbuit, vom răspunde

115
0
ads

Se impun decizii ferme ca răspuns la ameninţările globale reprezentate de Rusia şi China. Asta propune ministrul de Externe englez omologilor, la reuniunea G7. Secretarul de Stat American, Antony Blinken a transmis un mesaj ferm al administraţiei Biden. Întâlnirea este prima din ultimii doi ani în format fizic şi pregăteşte summitul din iunie, transmite SafeNews.md cu referire la Mediafax.ro.

„Ne concentrăm foarte mult pe acţiunile Rusiei. Preşedintele (Joe) Biden a fost foarte clar. Dacă Rusia alege să acţioneze nesăbuit sau agresiv, vom răspunde. Dar nu căutăm să escaladăm, am prefera să avem o relaţie mai stabilă, mai previzibilă”, a spus Antony Blinken, Secretar de Stat SUA.

Statele din Grupul celor 7 sunt deschise la o relaţie bună cu Rusia. Cu o condiţie, însă. Rusia trebuie să-şi schimbe comportamentul, spre o relaţie previzibilă.

Opinia unanimă este că activitatea periculoasă a Rusiei şi influenţa economică a Chinei pot submina un sistem internaţional, şi aşa fragil.

„Ceea ce trebuie să se schimbe este comportamentul Rusiei. Fie că este vorba de amenințările şi violenţele la graniţa cu Ucraina, fie că este vorba de atacurile cibernetice şi dezinformarea sau chiar de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi”, a declarat Dominic Raab, ministru de Externe UK.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here