Acasă Social SUA au donat R. Moldova echipamente medicale pentru combaterea COVID

SUA au donat R. Moldova echipamente medicale pentru combaterea COVID

0

Guvernul SUA a donat marţi echipamente de ultimă generaţie pentru combaterea COVID-19 către patru spitale din Republica Moldova. Potrivit agenţiei Infotag, ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, a declarat, la ceremonia de predare la Institutul Mamei şi Copilului, că vor fi donate 13 aparate de ventilaţie şi monitorizarea funcţiei respiratorii, două tomografe etc.

„Ne exprimăm profunda recunoştinţă poporului american şi Guvernului acestuia, care sunt alături de Moldova în cele mai dificile momente. Cu ajutorul acestei tehnici, poate fi salvată viaţa copiilor şi a femeilor care au suferit de pandemie”, a spus ea, subliniind că „Statele Unite sunt un partener serios şi de nădejde al Republicii chiar şi în cele mai dificile momente”.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Chişinău, Laura Hruby, a reamintit că „de mai bine de 18 luni, întreaga comunitate mondială se confruntă cu una dintre cele mai grave ameninţări – pandemia de coronavirus”.

„Ţările luptă împotriva pericolului, dar este mai bine să rezistăm împreună. SUA este un aliat ferm al Moldovei. Comandamentul SUA din Europa a participat, de asemenea, la transferul de echipamente”, a spus diplomatul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.