Acasă Diverse Studiu: Noul Coronavirus rezistă 9 ore pe piele. La cât timp după...

Studiu: Noul Coronavirus rezistă 9 ore pe piele. La cât timp după aplicarea dezinfectantului devine inactiv

0

Noul coronavirus rămâne activ pe piele timp de 9 ore, potrivit cercetătorilor japonezi, și devine inactiv la 15 secunde de la dezinfectarea mâinilor, transmite Libertatea cu referire la Agerpres.

Un studiu efectuat de cercetători japonezi arată că noul coronavirus rezistă pe piele timp de nouă ore, mult mai mult decât virusul care provoacă gripa sezonieră și care supravieţuieşte circa 1,8 ore pe piele.  

Practic, noul coronavirus rezistă pe pielea umană de cinci ori mai mult decât virusul gripal, conform cercetării publicate luna aceasta de revista Clinical Infectious Diseases. 

„Supravieţuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 (care provoacă boala COVID-19) pe pielea umană poate creşte riscul de transmitere prin contact, comparativ cu virusul gripei A (H1N1), accelerând astfel pandemia”, relevă studiul japonez. 

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate la autopsie de la persoane decedate, aproximativ la o zi după moarte. 

Și noul coronavirus, şi virusul gripei se inactivează la 15 secunde după aplicarea soluţiei cu etanol folosit în dezinfectantele pentru mâini, mai arată studiul. 

„Supravieţuirea îndelungată a SARS-CoV-2 pe piele poate creşte riscul de transmitere prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce acest risc”, remarcă studiul.

Cercetarea de față, întreprinsă de experții japonezi, susţine recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind spălarea frecventă şi completă a mâinilor, pentru a limita răspândirea virusului. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.