Acasă Politic Știrea că Putin a investit în campania lui Dodon face înconjurul lumii

Știrea că Putin a investit în campania lui Dodon face înconjurul lumii

0

Știrea celebrului ziar din Germania „BILD” despre faptul că Rusia ar fi investit în total 11,453 de milioane de euro pentru a-l face pe liderul PSRM, Igor Dodon, din nou președinte al Republicii Moldova în toamna anului 2020, face înconjurul lumii. A fost preluată nu doar de presa de la noi, fiind un subiect important în contextul în care se desfășoară campania electorală în țară deja pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ci și de presa internațională, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Ziarul „BILD” cu adresa site-ului bild.de a publicat un document, potrivit căruia, 4 milioane din cele aproape 11,5, erau destinate pentru „candidații prietenoși” care trebuiau să implementeze politicile Kremlinului în Moldova după alegeri, 528.000 de euro urmau să meargă la „proiecte media” de propagandă, 393.000 de euro observatorilor electorali străini și jumătate de milion de euro a fost alocat pentru „procesarea rezultatelor de către comisia electorală” – ultimul as din mâneca Kremlinului, dacă propriul candidat ar trebui doar să piardă.

Scopul ar fi fost pentru a-și consolida influența în Europa Centrală.

Socialiștii au calificat investigația ziarului german „Bild” drept „un act de denigrare intenționată înainte de alegerile parlamentare anticipate”. Mai mult, PSRM amenință că va da în judecată publicația, dar și „toată presa din Moldova care a preluat acest material”.

  • 1/5Știrea că Putin a investit în campania lui Dodon face înconjurul lumii
  • 2/5Știrea că Putin a investit în campania lui Dodon face înconjurul lumii
  • 3/5Știrea că Putin a investit în campania lui Dodon face înconjurul lumii
  • 4/5Știrea că Putin a investit în campania lui Dodon face înconjurul lumii
  • 5/5Știrea că Putin a investit în campania lui Dodon face înconjurul lumii

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.