Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR) și secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scriosteanu, au vizitat stația feroviară Prut 2, pentru a evalua la fața locului capacitățile tehnice și logistice ale stației de operare cu containere.
În contextul modernizării Căilor Ferate din Moldova, creșterea capacității de transport a mărfurilor, în special în regim containerizat, va permite sporirea fluxurilor de export și creșterea eficienței logistice.
Oficialii au analizat în mod detaliat condițiile existente pentru transbordare, infrastructura disponibilă și oportunitățile de dezvoltare a unor facilități suplimentare, în vederea adaptării stației la cerințele transportului modern de marfă.
„Vizita oficialilor la stația Prut 2 este prilejuită de eforturile care se depun la moment pentru redeschiderea circulației feroviare pe linia Cantemir–Fălciu. Acest segment feroviar leagă sudul Republicii Moldova de infrastructura feroviară românească, având un potențial enorm în diversificarea rutelor logistice și în creșterea competitivității transportului feroviar de marfă din Republica Moldova către Uniunea Europeană”, explică MIDR.
În cadrul discuțiilor au fost abordate și aspecte legate de beneficiile economice care pot fi generate pentru regiune, în special în ceea ce privește crearea locurilor de muncă, atragerea investițiilor și consolidarea rolului Republicii Moldova ca nod logistic în regiune.
Calea Ferată din Moldova (CFM) și Căile Ferate Române (CFR) ar urma să semneze un parteneriat, în vederea redeschiderii podului feroviar Fălciu-Cantemir, a declarat luni, 24 martie, viceprim-ministrul Vladimir Bolea. Oficialul a menționat că Republica Moldova ar urma să beneficieze de asistență din partea României pentru reabilitarea podului Fălciu-Cantemir, care a fost inactiv timp de 15 ani. În cadrul acestui proiect vor fi reconstruite patru kilometri de cale ferată.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.