Acasă Politic Spînu, despre cererea Moldovagaz: Se pare exagerat. O să vedem calculele

Spînu, despre cererea Moldovagaz: Se pare exagerat. O să vedem calculele

0

Vicepremierul Andrei Spînu consideră că tariful de 24 de lei la gaz este unul exagerat, însă ANRE urmează să facă calcule și să aprobe un preț final. Calculele arată că tariful nu acoperă gazul care îl cumpărăm de la Gazprom. Devierile negative au făcut ca Moldovagaz să vină cu această cerere”, a spus acesta,

„Toți așteptau ca prețul la gaz să scadă, din cauza războiului avem o situație fără precedent. Vara sa fie mai scump decât iarna, calculele arată că tariful nu acoperă gazul care îl cumpărăm de la Gazprom, partea bună e că la sfârșitul lunii mai prețul a început să scada, vom vedea prețul final pe iunie.
Devierile negative au făcut ca Moldovagaz să vină cu cerere, sunt sigur că ANRE trebuie să faca calcule, dar mi se pare exagerat 24 lei tarif final, vedem”, a spus Spînu.

Tariful la gaz din 1 iunie ar putea fi de 24 de lei pe m3.

Compania Moldovagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022.

Recent, Vadim Ceban, șeful Moldovagaz, a anunțat tariful va crește. „Conform logicii metodologiei de calcul, noi trebuie să solicităm majorarea tarifului. Acum tariful este de 15,49 de lei, astăzi noi trebuie să avem un tarif pentru consumatorul final de 21 de lei pentru un metru cub”, a declarat Ceban.

Prețul de achiziție al gazelor naturale pentru luna mai este mai mic în comparație cu cel din luna aprilie. Mai exact, Republica Moldova va achita 919 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.