Acasă Justiţie Soția lui Vladimir Plahotniuc a rămas fără luxoasa vilă din Geneva

Soția lui Vladimir Plahotniuc a rămas fără luxoasa vilă din Geneva

0

Autoritățile din Elveția au aplicat sechestru pe luxoasa vilă din Geneva a soției lui Vlad Plahotniuc, Oxana Childescu. Despre acest lucru scrie publicația Le Temps, cu referire la o hotărâre pronunțată luni, 23 septembrie.

În materialul jurnalistic se menționează că Elveția oferă asistență juridică Republicii Moldova, care investighează o serie de presupuse ilegalități. Documentele arată cum o firmă de administrare a averilor din Zurich a evaluat riscul reprezentat de soția oligarhului fugar.

„Doamna C. locuiește într-o vilă frumoasă în Vésenaz, un sat select din periferia Genevei. Achiziționată la sfârșitul anului 2012 pentru suma de 31,5 milioane de franci elvețieni (33,2 milioane euro) de către societatea Mareches SA… Această locuință de 449 metri pătrați, supranumită „Le Léman”, se întinde pe un teren de peste 5000 m2, cu o piscină pe malul lacului. Acum este sub sechestru, deoarece autoritățile moldovene bănuiesc că a fost obținută din fonduri de origine dubioasă. Mai exact, din fonduri ale oligarhului Vladimir Plahotniuc, care face obiectul unei proceduri penale la Chișinău pentru spălare de bani și este, de asemenea, supus sancțiunilor impuse de Statele Unite și Elveția”, scriu jurnaliștii elvețieni.

Acum un an, TV8 a scris că, deși Vladimir Plahotniuc a ajuns pe lista sancțiunilor impuse de Elveția pentru implicarea în acțiunile de destabilizare a situației în Republica Moldova, iar mai multe active și bunuri au fost puse sub sechestru, vila scrisă pe numele nevestei nu a ajuns în acea lista. Unul din motive ar fi că Oxana Childescu nu figura pe lista persoanelor sancționate de statele occidentale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.