Acasă Justiţie Șoferului de tir în care au fost depistați peste 1,5 milioane EUR...

Șoferului de tir în care au fost depistați peste 1,5 milioane EUR plasat în arest preventiv, pentru 30 de zile

0

În după amiaza zilei de marți, 28 aprilie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir în care au fost depistați peste 1,5 milioane EUR la postul vamal Leușeni.

În context, trebuie menționat faptul că șoferul tirului a fost anterior plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În rezultatul expertizării banilor, într-un timp record scurt, a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 EUR. La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă.

De asemenea, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până la moment, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor.
Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Urmărirea penală și măsurile speciale de investigație continuă pentru identificarea tuturor circumstanțelor ce urmează a fi stabilite pe caz, anunță un comunicat al Procuraturii Generale.

safenews.md/2020/04/20/soferul-a-fost-plasat-in-arest-la-domiciliu-detalii-oferite-de-procuratura-despre-cei-15-milioane-de-euro-nedeclarati-depistati-la-vama-leuseni/

safenews.md/2020/04/19/noi-detalii-despre-cei-15-mln-de-euro-la-leuseni-cui-apartine-tir-ul-si-ai-cui-ar-fi-banii/

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.