Acasă Social SMURD-2: Autorităţile din R. Moldova şi România s-au întrunit în şedinţă

SMURD-2: Autorităţile din R. Moldova şi România s-au întrunit în şedinţă

0

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI a participat la cea de-a patra ședință a Comitetului Director în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, derulat în baza Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 al Uniunii Europene.

În cadrul activităților de lucru, care s-au desfășurat on-line au participat mai mulți reprezentanți atât din R. Moldova, cît și din țara de peste Prut.

Timp de două zile participanții întrunirilor au prezentat progresele înregistrate de fiecare partener în implementarea activităţilor proiectului. 

Totodată au fost puse în discuție problemele şi riscurile identificate, care pot periclita realizarea obiectivelor stabilite în termen, precum și măsurile intreprinse pentru rezolvarea acestora. 

Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane de euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir, dar și construcţia a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din  municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul. 

Perioada de implementare a activităţilor nominalizate trebuie să fie realizate până în anul 2022.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.