Acasă Politic Sîrbu despre modificările la Codul electoral: PSRM-PDM ignoră toate procedurile legale și...

Sîrbu despre modificările la Codul electoral: PSRM-PDM ignoră toate procedurile legale și standardele internaționale

0

Majoritatea PSRM -PDM din cadrul Comisiei Juridice Numiri și Imunități a aprobat în lectura a doua modificările „controversate” la Codul Electoral, ingnorând procedurile legale și standardele internaționale. Despre acest lucru a scris deputatul PRO Moldova, Sergiu Sîrbu.

Fraudarea alegerilor!!! Astăzi, Comisia juridică aprobă în lectura a doua modificările controversate la Codul electoral! Autentificarea actului care va permite falsificarea voinței alegătorilor pe ultima sută de metri!” a scris deputatul.

Totodată, Sergiu Sîrbu atrage atenția asupra mai multor încălcări comise de de majoritatea PSRM-PDM la aprobarea acestor modificări.

„Majoritatea se grăbește și ignoră toate procedurile legale și standardele internaționale!
– este încălcat termenul de 10 zile în care pot fi depuse amendamente;
– lipsește avizul Guvernului;
– lipsește orice aviz al structurilor internaționale relevante (Comisia de la Veneția și OSCE ODIHR);
– sunt ignorate toate recomandările societății civile;
– sunt ignorate recomandările direcției juridice; 
– este ignorată expertiza anticorupție;
– sinteza este întocmită noaptea iar toate propunerile care se resping nu sunt motivate în niciun fel. ” a adăugat Sîrbu.

În context, deputatul PRO Moldova menționează faptul că sugestia legitimă de amânare cu o săptămână pentru analizarea documentului a fost respinsă, în așa mod favorizând un concurent electoral, făcând aluzii la Igor Dodon.

„Sugestia legitimă de a amîna cel puțin cu o săptămînă pentru a mai analiza puțin acest document extrem de iportant a fost respinsă. Astfel, cu doar cîteva luni înainte de alegeri se schimbă radical regulile de joc doar pentru a favoriza un concurent electoral! ” a conchis Sergiu Sârbu.

sursa: paranteze.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.