Acasă Extern Șevcenko: Închiderea frontierei dintre Ucraina și Moldova ar însemna un dezastru

Șevcenko: Închiderea frontierei dintre Ucraina și Moldova ar însemna un dezastru

0

Închiderea frontierei dintre Ucraina și Republica Moldova ar însemna un dezastru, iar un asemenea scenariu trebuie evitat. Opinia a fost exprimată ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, aflat la final de mandat, în ediția de luni a emisiunii „Новая неделя”.

„Sper din tot sufletul că nu vom ajunge într-o astfel de situație. Poporul ucrainean și cel moldovean sunt prea înțelepte. Ucraina și Moldova, precum și elitele noastre politice, au decis demult și ferm că integrarea europeană este un interes firesc și singurul vector posibil pentru dezvoltarea țărilor și societăților noastre”, a menționat diplomatul ucrainean, scrie tv8.md.

Anterior, Marko Șevcenko a admis închiderea graniței dintre Ucraina și Moldova dacă la Chișinău ar venit forțe politice pro-ruse. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.