Acasă Politic Sergiu Sîrbu: Actuala majoritate parlamentară ar putea dispărea chiar săptămâna viitoare

Sergiu Sîrbu: Actuala majoritate parlamentară ar putea dispărea chiar săptămâna viitoare

0

„Fiecare ședință a Parlamentului este la limită pentru această majoritate parlamentară, care ar putea dispărea chiar săptămâna viitoare”. Declarațiile au fost făcute de deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Sergiu Sîrbu, în cadrul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune TVR Moldova. Alesul susține că-și dorește ca noua majoritate să se îngrijească de interesele cetățenilor și să implementeze Acordul de Asociere cu UE.

„Noi ne așteptăm la o majoritate absolut responsabilă față de nevoile și interesele cetățenilor, care să vină și să implementeze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, să îndeplinească acele condiționalități, să gestioneze corect criza socială și economică în care s-a pomenit R.Moldova după această epidemie, să gestioneze corect consecințele. Evident că, o astfel de majoritate fragilă poate genera o instabilitate politică, de aceea, grupul „Pro Moldova” a lansat acel apel public pentru toate partidele de opoziție, partidele care vor bine acestei țări să ne consolidăm fără a formaliza vreun bloc. Să începem o platformă de discuții să vedem cum putem schimba acest guvern care a dezamăgit foarte mult și a suferit eșecuri. Cea mai mare problemă a acestui guvern este că el nu există, există doar președintele Dodon, cu secția de miniștri, o anexă a președinției. Guvernul este limitat în decizii corecte, chiar dacă sunt și oameni profesioniști (…) Cred că deja fiecare ședință a Parlamentului va fi la limită pentru această majoritate care poate dispărea chiar săptămâna viitoare”, a spus Sergiu Sîrbu.

Totodată, deputatul Octavian Țîcu a opinat că, odată cu o eventuală destituire a lui Igor Dodon de la putere, ar fi necesară învestirea unui guvern provizoriu, care să se preocupe inclusiv de organizarea corectă a scrutinului prezidențial.

„Acest Guvern provizoriu trebuie să aibă în vedere două lucruri. Mai întâi, ieșirea onorabilă din pandemie, prin accesarea banilor de la europeni şi de la români numai la o guvernare pro-europeană. Al doilea lucru ar fi că acest guvern trebuie să pregătească în mod corect alegerile prezidenţiale, astfel încât să câștige un candidat pro-european şi să pregătească terenul pentru alegerile parlamentare anticipate”, a spus Octavian Ţîcu.

Amintim că, la ora actuală, majoritatea parlamentară formată din PDM-PSRM numără 52 de deputați. 

Ieri, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că, acum două zile, a avut o discuție cu președinta PAS, Maia Sandu, în care a abordat subiecte precum sancționarea lui Igor Dodon în baza imaginilor video în care acesta ar fi primit o pungă cu bani de la Vladimir Plahotniuc, dar și despre o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.