Acasă Social Sergiu Musteață, noul secretar general al Comisiei Naționale pentru UNESCO

Sergiu Musteață, noul secretar general al Comisiei Naționale pentru UNESCO

0

Ministerul Culturii anunță că Sergiu Musteață a preluat funcția de secretar general al Comisiei Naționale a R. Moldova (CNRM) pentru UNESCO.

Până în prezent funcția fost exercitată de compozitorului Constantin Rusnac, sub conducerea căruia Comisia a desfășurat mai multe proiecte de participare în fiecare bienală, aprobate de UNESCO – Paris. Prin eforturi constante, au fost atrase surse extrabugetare și s-au consolidat parteneriate internaționale esențiale cu organizații donatoare din întreaga lume.

Aducem cele mai sincere mulțumiri domnului Constantin Rusnac pentru dedicația și contribuția sa excepțională la consolidarea poziției Republicii Moldova în cadrul UNESCO. Sub conducerea sa, Comisia a devenit un exemplu de eficiență și profesionalism”, a declarat Ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Oficialul a subliniat, de asemenea, importanța colaborării viitoare între Ministerul Culturii și Comisie, în special în contextul actualei situații de securitate din regiune:

Această comisie este extrem de importantă. Mai ales în condițiile actuale de război în țara vecină, este un pericol imens pentru bunurile de patrimoniu. Transportarea valorilor din Ucraina, contracararea traficului ilicit de obiecte de patrimoniu sunt sarcini comune”.

Numirea noului Secretar General, Sergiu Musteață, vine cu așteptări înalte și cu speranța continuării proiectelor de anvergură, extinderii cooperării internaționale și dezvoltării de noi inițiative în sprijinul educației, științei, culturii și protejării patrimoniului.

Sergiu Musteață este arheolog/istoric și profesor universitar, a colaborat cu Ministerul Culturii la îndeplinirea formalităților privind includerea în Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO a vinăriilor subterane  din Moldova (Cricova și Mileștii Mici).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.