Fostul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco a reacționat ferm la acuzațiile lansate de Veronica Dragalin, fosta șefă a Procuraturii Anticorupție, care a afirmat că aproximativ 40 de judecători ar fi fost șantajați de către conducerea de vârf, inclusiv de el. Acesta a calificat declarațiile drept „minciuni sfruntate” și „insinuări” fără nicio bază reală.
„Resping categoric insinuările fostei șefe a Procuraturii Anticorupție că aș fi șantajat judecători. Sunt minciuni sfruntate, care nici nu merită comentate”, a declarat Litvinenco. El a adăugat că, în loc să caute „atenție”, Dragalin ar fi trebuit să caute hoții, iar dacă ar fi făcut-o cu aceeași energie, instituția ar fi avut rezultatele așteptate de cetățeni.
Fostul ministru a mai afirmat că scopul său în perioada mandatului a fost acela de a curăța sistemul de elemente corupte, spre deosebire de fosta șefă a Procuraturii Anticorupție, pe care o acuză că ar fi protejat anumite persoane din sistem. Declarațiile sale vin în contextul unor tensiuni tot mai vizibile în rândul fostei conduceri din sectorul justiției.

Veronica Dragalin a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, că a avut discuții directe cu Sergiu Litvinenco, Iulian Rusu și Eugeniu Rurac, avertizându-i că, în cazul în care vor continua „metodele” respective, va deschide dosare penale pe numele lor. Potrivit acesteia, cei trei ar fi colectat informații despre judecători pentru a-i influența în luarea deciziilor. Și fostul șef al CNA Iulian Rusu a comentat pe rețelele de socializare acuzațiile, scriind că „fazele de lună plină amplifică stările emoționale și psiho-emoționale negative”.
Actuala ministră a Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a comentat situația, subliniind că Dragalin ar fi trebuit să sesizeze oficial asemenea fapte în perioada exercitării funcției. Ea a adăugat că rezultatele vettingului până în prezent sunt bune și reflectă progresul sistemului de justiție.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.