Acasă Social Se vând pachetele a patru societăți pe acțiuni responsabile de drumuri, dar...

Se vând pachetele a patru societăți pe acțiuni responsabile de drumuri, dar și vestita întreprindere „Metalferos”

0

Autoritățile scot la mezat activele mai multor bunuri publice, pe parcursul lunilor iulie și august. Se vând pachetele a patru societăți pe acțiuni responsabile de drumuri, dar și vestita întreprindere „Metalferos”. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietății Publice. 

Bunăoară, la data de 5 august se va desfășura licitația „cu strigare” pentru privatizarea a patru întreprinderi de stat (ca complexe patrimoniale unice); cotei sociale din S.C „IT-Cafe” S.R.L, precum și a zece complexe de bunuri/bunuri imobile, însă în acest caz statul nu le-a enumerat într-un comunicat public.

Drumurile noastre toate…

Mai târziu, în perioada 17 – 21 august 2020, prin intermediul Bursei de Valori, se vor desfășura licitații cu strigare pentru vânzarea pachetelor de acțiuni în loturi unice din 6 societăți pe acțiuni: S.A „Drumuri-Orhei”; S.A „Drumuri-Soroca”; S.A „Drumuri-Criuleni”; S.A „Drumuri-Cahul”; S.A „Institutul de cercetări științifice „Rif-Acvaaparat” și S.A „Metalferos”.

Povestea „cu barbă” a Metalferos

Despre privatizarea „Metalferos” se vorbește mai demult, iar despre faptul că întreprinderea va fi scoasă la bursă a vorbit și premierul Ion Chicu, într-un interviu pentru AGORA, specificând că „prețul inițial depășește cu mult valoarea activelor”.

De menționat că de-a lungul anilor, la „Metalferos” au existat multiple acuzații de evaziune fiscală și spălări de bani. Dosarele penale care au vizat întreprinderea în care statul deține acțiuni au ajuns de fiecare dată pe linie moartă. 

Noul început al hotelului „Zarea” 

În plus, în perioada 17 iulie – 18 august se desfășoară concursul comercial pentru privatizarea complexului patrimonial unic Î.S Hotelul „Zarea”. Se întâmplă deși în 2016 presa scria că hotelul a fost vândut cu 35 de milioane de lei. 

AGORA.MD

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.