Acasă Social Se cere demisia conducerii Pieței Centrale. Reacția șefului

Se cere demisia conducerii Pieței Centrale. Reacția șefului

0

Consilierii fracțiunii PL din CMC solicită demisia conducerii Pieței Centrale, după ce marți, 20 aprilie, mai mulţi funcţionari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor, au fost documentaţi de CNA. De cealaltă parte, directorul Întreprinderii Municipale Piața Centrală, susține că declarațiile liberalului sunt aberații.

Liberalul Ion Ceban solicită demisia directorului și vicedirectorului Pieței Centrale, care potrivit consilierului, ar fi vinovați de încălcările grave care au loc pe teritoriul întreprinderii municipale.

„Ieri am aflat că la Piața Centrală care este întreprindere municipală se vinde carne stricată chiar cu riscul de a otrăvi oamenii și asta sub acoperirea celor de la sănătate publică care falsifică adevărul. Mai mult, specialiștii de la sănătate publică care muncesc la piața stau în niște încăperi date pe gratis de către piață acestora. Adică cum s-ar spune la noi o mână spală pe alta – piața dă încăperi pe gratis, iar sănătatea publică permite ca pe teritoriul pieței să se vândă produse alterate în ajunul Paștelui”, susține liberalul Ion Cebanu.

În replică, directorul Întreprinderii Municipale Piața Centrală, Ion Pîntea, susține că declarațiile liberalului sunt cu tentă politică, catalogându-le drept aberații.

„Sunt niște manipulări cu tentă stric politică. Întreprinderea Municipală, în special administrația întreprinderii nu are nici o tangență asupra monitorizării activității organelor publice centrale. Întreprinderea se axează doar pe atribuirea locurilor de comerț gestionate anume de întreprindere. Este vorba despre sectorul legume, sectorul fructe, sectorul meșteșugăresc și angro. (…) Nu are nici un suport faptic și juridic această solicitare a lui Ion Cebanu, sunt niște aberații”, a declarat Ion Pîntea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.